(22.06.2003) Zakopane przez dwa
dni było Europejską Stolicą Grila.
Międzynarodowa impreza kulinarna pod nazwą PUCHAR EUROPY W GRILLOWANIU
zgromadziła ekipy z Austrii, Czech, Estonii, Holandii, Niemiec, Szwajcarii,
Węgier, Ukrainy i Chorwacji. Jednocześnie rozgrywane były Mistrzostwa
Polski. Podstawą do przygotowania potraw w tym roku były: piersi z kurczaka,
pstrąg, wołowina i żeberka wieprzowe. Każda z drużyn będzie także musiała
przygotować deser z grila. W serwisie rozmowa z Magdaleną Stańczyk:
Rozmawiał Zdzichu Chmiel.
Wyniki rywalizacji:
Fotografie z niedzielnej części imprezy:
(17.06.2003) Zakopane przez dwa
dni 20 i 21 czerwca będzie Europejską Stolicą Grila i Barbecue.
Międzynarodowa impreza kulinarna pod nazwą PUCHAR EUROPY W GRILLOWANIU
zgromadzi ekipy z Austrii, Czech, Estonii, Holandii, Niemiec, Szwajcarii,
Węgier, Ukrainy i Chorwacji. Jednocześnie rozgrywane będą Mistrzostwa
Polski. Podstawą do przygotowania potraw w tym roku są: piersi z kurczaka,
pstrąg, wołowina i żeberka wieprzowe. Każda z drużyn będzie także musiała
przygotować deser z grila. Będą również występy artystyczne:
Mówił
dyrektor Biura Promocji miasta Zakopane Grzegorz Buczulski. |